Neden Isparta Lokumu Ve Isparta Reçeli Almalısınız?
Türk mutfağının önemli bir yansıması olan Türk lokumu, lezzetiyle damaklarda iz bırakarak dünyanın pek çok yerinde severek tüketilir. Mevlitlerde, bayramlarda, özel etkinlik ve törenlerde özellikle sık tüketilen Türk lokumu, ülkenin her evine mutlaka uğramıştır.
Özel günler haricinde de Türk kahvesini tatlandırmak, beş çaylarına eşlik etmek ve misafire ikram vermek için çok idealdir. Bir zamanlar Türk lokumu, Osmanlı mutfağında saray lezzeti olarak tüketilirmiş. Ülkemizin en gözde lezzetlerinden olan Isparta lokumu ve lavanta reçeli, zamanın geçmesine aldırmadan mutfaklardaki ve kalplerdeki yerini hala koruyor.
Isparta Lokumunu Deneyin
Geleneksel Türk lokumu Isparta’nın meşhur gülü ile harmanlanınca ortaya bambaşka bir lezzet çıkıyor. Isparta lokumu ve lavanta reçeli üretimiyle ünlü Yıldırım Şekerleme 1972’den beri hizmet vermektedir. Yıldırım Şekerleme, tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda ürün yelpazesini devamlı geliştirmekle beraber tahin helvası, tahin çeşitleri, reçeller, gül ürünleri, Isparta lokumu ve lavanta reçeli ile evlere lezzetler sunmaktadır.
Yıldırım Şekerleme, Isparta’nın neyi meşhurdur? Sorusuna Isparta lokumu ve lavanta reçeli imalatı ile geri dönüş sağlamaktadır.
Yıldırım Şekerleme 1972’den bu yana sahip olduğu tecrübesiyle, Isparta’nın gül yapraklarından imal ettiği, kendine has gül aroması kokulu ve lezzetiyle geleneksel gül lokumunu damak zevkinize sunmaktadır. Glikoz içermeyen sadece organik şekerden üretilen yapısıyla Isparta lokumu ve lavanta reçeli tüketimini güvenle sağlayabilirsiniz.
Sakinleştiren Lavanta ve Reçeli
Orta Doğu, Akdeniz ve Hindistan’a özgü olan lavantanın tarihi 2.500 yıl öncesine dayanır. Migren ve epilepsi ataklarını tedavi etmek amacıyla Ortaçağ doktorları lavantayı kullanmışlardır. Yaprak dökmeyen ve çok yıllık olan bu bitkinin 40’tan fazla türü vardır. Aynı zamanda sadakat ve ölümsüz aşkın bir sembolüdür. Yaprakları ve çiçekleri doğal ilaç olarak kullanılan lavantanın pek çok faydaları mevcuttur. Peki, lavanta neye iyi geliyor? Nedir lavanta bitkisinin faydaları?
Depresyon, baş ağrısı, uykusuzluk, anksiyete ve diş ağrısı başta olmak üzere vücutta oluşan fiziksel ağrı tedavisinde kullanılıyor. Saç ve deri tedavileri dışında yaralar için de losyon ve kremlerde bulunuyor. Hücrelerin iyileşmesini hızlandırır, akne tedavisinde oldukça etkilidir ve zindelik verir. Bu denli özel bir bitkiyi Isparta lokumu ve lavanta reçeli imalatı ile meşhur Yıldırım Şekerleme’den satın alabilirsiniz.
Güllü Lokum ve Faydaları
Diyet için ideal bir besin kaynağı olan lokum, yüksek lif içermesiyle uzun süre tokluk hissi verir. Metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi düzenler. İçerdiği zengin maddeler sayesinde vücudun enerjisini yeniler. Protein açısından zengin olan lokum, kas gelişimini ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Günde 4 adet lokum tüketmek, günlük ihtiyacımız olan proteinin %25’ini karşılar.
Şeker hastası olmayan kişiler için bir mucize olan lokum, kan akışını arttırır, kalp ve damar hastalıklarını engeller. Kandaki şekeri artırdığından dolayı diyabet hastaları lokum tüketmek için doktorlarına danışmasında fayda vardır. Karaciğer ve akciğerde atık maddelerin birikmesini önler ve idrar yolu ile atar. Lokum bu işlemi en hızlı yapabilen bir besin kaynağıdır. Böbrek üstü bezlerinin çalışma performansını artırır. Böbreklerde taş ve kum oluşmasını önler. Aynı zamanda ürik asit ve kristal maddelerin artışını azaltır.
Isparta lokumu ve lavanta reçeli gibi faydalı ve aynı zamanda ağız tatlandırıcı birçok ürünü Yıldırım Şekerleme’den kolaylıkla temin edebilirsiniz.